Zijn Keramische tegels hittebestendig?

Zijn Keramische tegels hittebestendig (1)

Zijn Keramische tegels hittebestendig? Een vraag die niet onbelangrijk is. 

Hittebestendige tegels belangrijk: binnen vs buiten

Buiten spreekt het voorzich dat het hittebestendig en weerbestendig moet zijn. In de zomer kan de tegel best warm worden als hij in de zon ligt. En in de winter kan hij bedekt worden met een laagje ijzel. Maar ook binnen is het een belangrijk onderdeel. Denk maar aan de vloer bij de schuifdeur, de vloer onder en voor de openhaard, Een vloer in een oud, niet goed geïsoleerde woning,… 

Warmte vasthouden van keramische tegels. 

Keramische tegels houden warmte lang vast. Dit zorgt er ondermeer voor dat je de verwarming vroeger kan uitzetten wat op zijn buurt er voor zorgt dat je energiekost kan besparen. 

Tegels barsten dus zijn ze niet hittebestendig. 

Deze uitspraak hoor ik regelmatig zeker als men tegels op vloerverwarming hebben geplaatst. 

Maar in vrijwel alle gevallen is de hittebestendigheid van de tegels niet de oorzaak. Maar is de oorzaak vaak te vinden bij de uitzetvoegen deze niet of onvoldoende aanwezig zijn of aan de ondergrond/-laag. 

Onderhoud van hittebestendige keramische tegels.

Keramische tegels zijn niet poreus waardoor er geen vuil kan indringen. Een eenvoudig onderhoud met een vochtige dwijl is in veel gevallen voldoende. Wil je de vloer toch eens goed schuren dan kan je kiezen voor een gepast product voor je probleem. Wij hebben een groot assortiment van Lithofin direct leverbaar. Ons vakkundig advies krijg je er met een glimlach bij. 
Je vind ons gamma op onze webshop.

Conclusie van hittebestendige keramische tegels.

Nu we weten dat keramische tegels hitte en weerbestendig zijn en niet poreus is de conclusie eenvoudig. Je kan keramische tegels in iedere ruimte binnen en buitenshuis leggen. Zowel tegen de wand bijvoorbeeld rondom de openhaard, als afwerking als ook op de vloer voor de openhaard. 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of kom langs in onze showroom waar je op je gemak de vele mogelijkheden kan bewonderen en wij je graag persoonlijk advies geven voor al  je vragen.